Hartjesslinger…

Een tijd geleden ontdekte ik pinterest. En in één van mijn ontdekkingstochten daar vond ik een DIY-hartjesslinger. Ik was onmiddellijk verkocht! Toch duurde het nog tot vorige week voor ik eraan startte.
Ik tekende zelf een hartje en knipte uit vilt alles uit. Volgens de instructies, die je hier vindt, kan je de hartjes met de naaimachine dicht stikken. Al snel kwam ik echter tot de conclusie dat dit niet echt een goed, mooi resultaat geeft. Met de hand dan maar…
Net voor je de hartjes volledig dicht naait vul je de hartjes. Ik leerde dat het beter is niet te veel vulling te gebruiken. Bij een te veel hebben de hartjes de neiging hun vorm wat te verliezen en is het genaaide gedeelte ook niet meer zo top. Ik heb dus enkele hartjes die beter geslaagd zijn dan de andere.
Als laatste stap moet je een draad door je hartjes trekken. Ik had een mooie vilten draad maar die bleek veel te dik dus deed ik het met jutetouw en uiteindelijk ben ik best tevreden.
Ik maakte al dit moois als versiering voor de babykamer van mijn ukkepuk die nu nog rustig in mijn buik ligt te schoppen… Alhoewel, rustig…
De slinger kan natuurlijk ook als perfecte decoratie dienen bij Valentijn of een huwelijk!
Advertisements

3 thoughts on “Hartjesslinger…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s