Kids clothes week #5

KCW, dag 5 of was het nu 6? Niet mee in de telling maar het belangrijkste is: iedere dag van de kcw een beetje tijd maken om kleding voor Axelle te maken. Iedere dag een beetje en dat is mij tot nu toe geslaagd. (Vandaag bleef het beperkt tot afwerking maar toch…) 

Next project: tricot. Mijn eerdere ervaringen daarmee zijn niet echt positief te noemen. Maar ik kan u zeggen: een machine later en goede boordstof maken een wereld van verschil. De pfaff met zijn boventransport laat de tricot soepel glijden en dat in combinatie met goed materiaal: een droom! 

Er zijn nog wel werkpuntjes: zo kan ik de boordstof nog wat netter stikken en moet ik leren nadenken voor ik iets doe: ik verwisselde de boordbandjes van de beentjes met die van de armpjes (en werkelijk waar, ik was/ben te lui om ze los te tornen en opnieuw aan te zetten.) Bovenaan liep het niet helemaal goed met mijn enveloppe – hals. Wederom puur uit impulsiviteit en luiheid. (Te moe op een donderdagavond om 23 uur, kan al eens gebeuren, nietwaar?)

Maar dit pakje, dat dienst moet doen als avondpakje/pyjama, vind ik toch zeer geslaagd. Axelle zal er veel geniet van hebben! En ik heb wederom veel geleerd! Smaakt dus naar meer! 

– Vosjestricot: stoffenspektakel
– Boordstof: Koekepeertje 
– Kam Snaps: Kleurenmix.nl 
Advertisements

15 thoughts on “Kids clothes week #5

  1. Heel mooi! En eerlijk, ik ben zo blij als ik eindelijk iets in mekaar genaaid krijg (zo weinig tijd), dat ik ook te lui ben om zo'n foutjes recht te zetten. Volgende keer maak je die fout niet meer, en ze groeien er toch zo uit!

  2. DIk was nieuwsgierig wat je aan het maken was. Tis echt een tof pakske! Ik heb ook pas sindskort voor het eerst met tricot gewerkt, dat groen jurkje. En ik kan u zeggen dat lostornen van tricot geen pleziertje is!! Wat een tijdverlies!!

  3. ik ging deze week ook voor de vosjestricot, de groene versie dan 😉 En… tricot, daar hoef je geen schrik van te hebben hoor, na nog enkele projectjes ben je het al vergeten waarom je er voordien weinig mee maakte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s